RUTINES A LA SALA DE PSICO


 A psicomotricitat, així com amb altres situacions que es produeixen a l'escola, es respecten totes les rutines. A continuació, en fem un breu resum per fer-vos una idea general.  
 
RITUAL D'ENTRADA: Els fillets i filletes es lleven les sabates tots sols i es posen els calcetins de psico. Per a facilitar la seva autonomia cal que duguin les sabates amb velcros. Tot seguit es fa una filera i repassam les NORMES. Es compta fins a tres abans de tombar la torre.
 
 
 
- TEMPS DE L'EXPRESSIVITAT MOTRIU: En el que s'afavoreix l'expressió motriu i el desbloqueig, i es fomenta el desenvolupament de les HABILITATS MOTRIUS bàsiques:fer bots, tombesses, enfilar-se, córrer,... Així mateix, també es reprodueixen activitats de JOC SIMBÒLIC I DE REPRESENTACIÓ de rols de la vida qüotidiana.

- REPRESENTACIÓ: Aquesta activitat ajuda a la construcció del pensament operatori ja que els infants aprenen a traslladar les vivències sensoriomotrius i afectives a un pla més racional. Com són per exemple, els dibuixos de la representació de l'esquema corporal, construccions en petit de la sala de psico, ...

- RELAXACIÓ: Ajuda a alliberar les tensions, desenvolupant la consciència del seu estat i la capacitat d'autocontrol.Sobretot treballarem els massatges i exercicis de ioga i respiració bàsiques adaptades a la situació de relaxació. 
 
- RITUAL DE SORTIDA: Es tracta de donar un final a la sessió que ajuda a adquirir una organització espacio-temporal. Es llevaran les calces i es posaran les sabates.

No hay comentarios:

Publicar un comentario